/ Nieuwssite Opzetten

Gemaakt in 2016.

Mediahuis is een mediabedrijf in Vlaanderen die zich richt op nieuws. Mediahuis gaf de opdracht om een nieuwswebsite-concept te bedenken en te ontwikkelen voor de doelgroep 16 tot 36 jaar, de millennials. Deze groep mensen leest steeds minder de krant waardoor ze moeilijk te bereiken zijn. Door onderzoek wisten we wat de wensen en behoeften van de doelgroep zijn om op basis van deze informatie een goed concept bedenken.

Aan de hand hiervan is de volgende probleemstelling geformuleerd: “Wat is kenmerkend aan millennials en wat zijn hun wensen en behoeften wat betreft nieuwscontent en webdesign?”

Om antwoord te kunnen geven op de probleemstelling is er zowel deskresearch als fieldresearch uitgevoerd. Door middel van bestaande onderzoeken hebben wij in het deskresearch inzicht gekregen in wie de millennials zijn en wat hun (media)gedrag is. Door middel van fieldresearch zijn wij meer te weten gekomen over hun wensen en behoeftes qua content en design. Zo ontworpen wij NYSE, een nieuwswebsite met voornamelijk grote foto’s die het nieuws weergeven met alleen een kop van het artikel. De bezoeker kan zo direct aan de foto zien waar het artikel over gaat en kan dan ook makkelijk bepalen of dit interessant is voor hem of haar. Ook is NYSE zo gemaakt dat als jij bijvoorbeeld in de ochtend haast hebt, je alleen op de foto’s hoeft te klikken die jouw interessant lijken, zodat deze thuis downloaden en je ze later offline in de trein kunt gaan lezen.

Ook krijg je de mogelijkheid een account aan te maken waarin je aan kunt geven welke thema’s jouw interesse hebben, zodat je deze kunt volgen. Er ontstaan zo twee verschillende home pages, één met het meest recente nieuws en één met jouw gepersonaliseerde nieuws. De Lay-out van NYSE hebben we gebruiksvriendelijk gemaakt en met strakke lijnen, zodat het nieuws overzichtelijk wordt. Door alle foto’s kan de pagina bezoeker al een beeld krijgen van wat er is gebeurd die dag.

Het was heel interessant om een nieuwswebsite te bouwen voor jongeren tussen de 16 en 36 jaar. De behoefte van deze doelgroep is anders dan de kranten lezers die wij vroeger kenden. Het concept van de krant veranderd met de jaren. Benieuwd naar wat wij uiteindelijk gemaakt hebben? Hieronder vind je onze nieuwswebsite NYSE.

Helaas is deze website niet meer beschikbaar. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: