De beste zoekmachine optimalisatie tools van 2017

Anno 2017 heeft de media wereld het over zoekmachine optimalisatie (SEO), maar waar moet je beginnen? SEO voor content marketeers steunt op drie belangrijke pijlers namelijk; on-page SEO, technische SEO en linkbuilding.

In deze blog wil ik in het bijzonder drie krachtige, professionele SEO tools bespreken: Webtexttool, ContentKing en Ahrefs.seo1

Webtexttool

On-page SEO is het optimaliseren van een webpagina voor een bepaalde zoekterm. Jouw optimalisatie begint met het vinden van de juiste zoekterm. Webtexttool kan je helpen bij het vinden van de meest geschikte zoekterm. Deze laat zien hoe sterk de concurrentie op een zoekterm is en geeft ook alternatieve zoekterm opties. Het is belangrijk dat de zoekterm terug komt in bijv. de url, titel, de H1 tag, meta omschrijving, bodytekst, tussenkopjes en alt-tags van afbeeldingen. Pas op dat je jouw zoekterm niet té vaak gebruikt want dat kost je je goede ranking.

Webtexttool helpt je door een score bij te houden en adviezen te geven over hoe die score zo hoog mogelijk komt. Zodra je jouw tekst hebt geoptimaliseerd tot 100% kan je deze makkelijk exporteren als HTML om in je CMS te plaatsen. Met de ingebouwde ‘Pagetracker’ kan je de ranking van je pagina in Google op jouw gekozen zoekterm door Webtexttool laten volgen.

 

ContentKing

Een van de betere en makkelijk te gebruiken zoekmachine optimalisatie tools is de ContentKing. Dit is een real-time SEO applicatie die een wijzigingsgeschiedenis van jouw website bijhoudt. Aan de hand hiervan kan je content optimaliseren voor meer verkeer en conversies. ContentKing vertaalt de analyse in klare, geprioriteerde actiepunten en rapporteert veranderingen en fouten en zorgt ervoor dat je niet meer voor verrassingen komt te staan.

Wanneer je ContentKing voor het eerst gebruikt, bestaat dus de kans dat je een flinke to-do-list krijgt. Voor veel van de werkzaamheden heb je waarschijnlijk een techneut nodig, zoals het aanpassen van redirects en robot.txt file. Maar tal van andere klussen, zoals het aanpassen van titels, meta omschrijvingen, headings en links kun je ook prima zelf doen.

Ahrefs

Ahrefs is niet goedkoop, maar het is een echte SEO krachtpatser. De hoge prijs hangt samen met het feit dat Ahrefs ongeveer 1/3 crawlt van wat Google crawlt. En dat is een bizar grote hoeveelheid pagina’s om te crawlen voor een SEO tool. Ahrefs is uniek omdat de data van meer compleet en meer up-to-date is dan die van alle andere tools. Omdat ze de data in hun eigen database bewaren is Ahrefs ook razendsnel.

Ahrefs stelt je in staat om snel en gemakkelijk een content gap analyse uit te voeren. hiermee kun je zien hoe jouw content op dit moment presteert, hoe je deze kunt verbeteren en welke content jij nog mist ten opzichte van je concurrenten.

Bron afbeelding: http://www.avanasolutions.com/search-engine-optimization.php

Bron: https://mediaweb.nl/blog/zoekmachine-optimalisatie-tools/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s