DIT ZIJN DE WOONTRENDS 2018

Blogpost for Interior Junkie

 

Januari is voorbij gevlogen! Daar waar de winter nog in volle gang is, denken wij Hollanders allang weer aan het voorjaar. De kerstboom is nog niet de deur uit of we gaan alweer op zoek naar frisse lente spullen. Maar wat doen we met ons interieur? Hier lees je dé top 5 woontrends 2018.

 

DÉ KLEUR VAN 2018

Kleuren, we kunnen er niet omheen. Flexa koos voor 2018 Heartwood als kleur van dit jaar. Heart wood is een warme grijs-roze tint die meekleurt met de lichtinval en hoe je de kleur combineert. Deze kleur is mooi te combineren met de andere trendkleuren van dit moment; donkergroen, okergeel en verschillende tinten oud-roze.

 

woontrends-2018-interiorjunkie21-740x791

 

NATUURLIJK

Onze liefde voor de natuur straalt ook in het voorjaar weer door de huizen. Het gebruik van marmer is ook dit jaar nog volop te zien, zowel echt marmer als marmerlooks. Ook zien we als een van de woontrends 2018: hout, veel hout. De soorten hout die gebruikt worden zijn voornamelijk teak hout en eiken. Ook zijn planten nog steeds erg gewild en vinden we in steeds meer huizen rotan terug. De tropische trend duurt gelukkig nog voort.

 

woontrends-2018-interiorjunkie3-740x936

LUXE OGENDE MATERIALEN

Onze kasten liggen er waarschijnlijk al vol mee, maar fluweel vindt deze lente meer haar weg naar je interieur en kan dan ook echt niet meer ontbreken. Ook zwart staal, goud of messing is nog steeds niet meer weg te denken uit je huis. Deze luxe ogende materialen geven je een koninklijk gevoel in je eigen huis. Voor velen een van de favoriete woontrends 2018.

 

woontrends-2018-interiorjunkie4-740x1106

 

EEN VAN DE WOONTRENDS 2018: GEOMETRISCHE VORMEN

Geometrische patronen vind je vooral terug op de muur. Dit jaar zie je voornamelijk de vormen van bladeren en bloemen. Ook staat typografie steeds meer centraal en breiden we de ‘gallery wall’ iets meer uit. De bekende ‘fotomuren trend’ wordt groter en groter. Met de mooiste prints, foto’s en kunstwerken kan je jouw gallery wall dus flink onder handen nemen

 

gallery-1481719125-1481193826-5533571340002-050-b

 

HOLOGRAPHIC

Metallic zagen we in 2017 al voorbij komen, maar we gaan een stapje verder. Holographic zien we ook steeds meer. Holografische prints zagen we afgelopen jaar veel in beauty- en modeland, maar voor dit jaar komt het dan ook in het interieur. Het vergt misschien wat lef, maar het unicorn effect geeft veel positieve energie. Je kunt hierdoor niet anders dan vrolijk worden, toch? De regenboog glans, veel glitter en futuristische prints is wat we gaan zien. Het zijn wel de details die deze prints krijgen zoals bestek, kaarsenhouders en fotolijstjes, dus laat de glitter regenboog bank in 2018 nog maar even achterwege. Maar wie weet wat 2019 in petto heeft…

 

Bekijk hier de blog op Interior Junkie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: