BINNENKIJKEN IN EEN VERBOUWDE BOERDERIJ IN EDERVEEN

Blogpost for Interior Junkie

 

Johan en Evelien kochten afgelopen jaar een vervallen boerderij in Ederveen uit 1920. Het kon dus wel een opknapbeurt gebruiken. Na jaren in de stad is hun droom eindelijk uitgekomen, ze kochten de boerderij dan ook met de insteek het te verbouwen. Het interieur dat ze hiervoor gekozen hebben is landelijk met een stadse luxe.


Waar: Ederveen
Bewoner(s): Evelien en Johan
Bouwjaar: 1920
Woonoppervlakte: 120 m² – 1e verdieping

 

Vorige week ben ik gaan kijken naar het nieuwe interieur in deze woning van Johan en Evelien de Bruin, oftwel mijn ouders! Ze zijn de liefste mensen op aarde en bedachten dat ze, op 50 jarige leeftijd, het leuk zouden vinden een boerderij te kopen. Ze kochten deze boerderij die nog volledig verbouwd moest worden, want het huis is gebouwd in 1920. Dat betekent wel dat het gedateerd is. Nadat ze er een nieuw dak op hadden gezet, zijn ze nog een half jaar zoet geweest met ploeteren, klussen en verbouwen en nu is het dan eindelijk af. Of nou ja, de bovenverdieping tenminste.

 

binnenkijken-interiorjunkie-13-740x489
binnenkijken-interiorjunkie-1-740x1106
binnenkijken-interiorjunkie-7-740x1276

LANDELIJKE WONEN

De omgeving in Ederveen is al erg landelijk met alle weilanden die om het huis heen liggen. Ook het interieur straalt een landelijk gevoel uit. Het oogt rustig en er wordt gebruik gemaakt van neutrale kleuren. De deuren zijn gemaakt van oude staldeuren (ook wel Barn-deuren genoemd) waardoor de ruimte het uiterlijk krijgt van een boerderij.

 

binnenkijken-interiorjunkie-15-740x489

 

De ijzeren hanglamp in de gang en de moderne badkamer zorgen ervoor dat het landelijke gevoel toch een luxe uitstraling krijgt. De ruimte heeft ook iets weg van de trend industrieel wonen, een trend die we in de laatste jaren steeds meer voorbij zien komen in moderne, hippe woningen. Dit komt doordat er op de slaapkamer gebruik wordt gemaakt van industriële materialen in combinatie met hout. Dit zorgt voor een stoer en ruw gevoel wat goed samen kan met de landelijke vibe van deze ruimte.

 

binnenkijken-interiorjunkie-11-740x489

 

binnenkijken-interiorjunkie-10-740x489

 

binnenkijken-interiorjunkie-4-740x1106

 

binnenkijken-interiorjunkie-2-740x1276

 

Ze zijn nog niet helemaal klaar met de verbouwing. De begane grond moet ook nog helemaal aangepakt worden, maar daar wachten ze nog even mee. Uiteraard hou ik jullie op de hoogte wanneer ze zo ver zijn. Wat natuurlijk niet mag ontbreken bij deze landelijke stijl zijn de nieuwe boerderijdieren van mijn ouders die het plaatje helemaal afmaken. Hieronder zul je zien waarom….

 

binnenkijken-interiorjunkie-16-740x489

One thought on “BINNENKIJKEN IN EEN VERBOUWDE BOERDERIJ IN EDERVEEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: