Social media plan schrijven

Gemaakt in 2017.

Voor dit project hebben wij een Social Media plan geschreven voor de Knowledge Mile.

 

Schermafbeelding 2018-01-12 om 15.57.44

 

De Knowledge Mile is een living lab en bedrijven investeringszone (BIZ) in hartje Amsterdam en omvat het gebied van het Amstelplein tot en met het stadhuis van de gemeente Amsterdam. De Wibautstraat en Weesperstraat zijn de twee belangrijkste straten in het gebied, dat bekend staat om stadse problemen zoals veel verkeer, wateroverlast en luchtverontreiniging. Op de Knowledge Mile bevinden zich ook de campussen van de HvA, UvA en AHK.

 

De Knowledge Mile Community bestaat uit circa 30.000 buurtbewoners, heeft de brainpower van 60.000 studenten en de energie van zo’n 200 bedrijven, hotels, musea en maatschappelijke en gemeentelijke instellingen. Een veelsoortige community dus, met één ding gemeen: de ambitie om het leefklimaat in het gebied te verbeteren door praktisch onderzoek te doen, kennis en goede ideeën uit te wisselen.

 

Het doel van dit project is om een adviesrapport te schrijven waarmee de organisatie meteen aan de slag kan. Hierin wordt ook vermeldt welke kanalen we willen inzetten, met welke content en hebben wij hierbij een redactieformule opgezet. We hebben de huidige organisatie en doelgroep eerst moeten bestuderen voordat wij een advies konden geven voor het social media plan van de Knowledge Mile.

Zo hebben wij de context bestudeerd over waar de Knowledge Mile nu staat. Daarna hebben wij de Content die zij al hadden gebruikt om te evalueren en te bekijken of we hier verder posts of publicaties van konden maken. We hebben vooral gekeken naar content die we konden gebruiken. Vervolgens was het belangrijk dat we goed voor ogen hadden wie de doelgroep was en konden we de vorm gaan bedenken waarin we deze content wilden gieten, gericht op de juiste doelgroep. Toen we klaar waren met alle vormen van content producties besloten we een verdeling te maken van welke content op welk kanaal terecht zou komen en konden we hieruit onze redactionele formule opstellen. Hierna hoefden wij ons alleen nog bezig te houden met de uitwerking van de content.

Ons hele Social media plan mag niet online gepubliceerd worden.

Hieronder vind je de vlog van één van de content producties die gemaakt zijn voor de Knowledge Mile. 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s